Friday, 18 May 2018

Kek Batik Sodap

Dalam entri kali ni, disebabkan bulan puasa dah tiba, ni sy kongsikan resepi kek batik wuhu.

Bahan-bahan
2 cawan milo
2 sudu besar serbuk koko
1 sudu kecil esen vanilla
1/2 tin susu pekat manis
1 buku buttercup
1 paket biskut meri
Cara buat kek batik milo
 
Masukkan butter yang telah dicairkan dan susu pekat ke dalam periuk.
Gaul sebati dan panaskan dengan api sederhana.
Masukkan milo dan serbuk koko dalam periuk.
Gaul hingga semua sebati dn pastikan tiada milo yang berketul-ketul.
Masukkan esen vanilla dalam periuk, gaul sebati dan padamkan api.
Masukkan biskut meri yang telah di patahkan ke dalam periuk dan gaul sekata.
Letakkan ke dalam loyang yang telah dialas plastic dan padatkan kek.
Simpan dalam peti sejuk selama 4 jam hingga ia keras.
 
Enak dimakan begitu sahaja.


No comments:

Post a Comment